fbpx
Rólunk 2019-03-25T09:31:59+00:00

A fesztivál eredetileg egy helyi ifjúsági kezdeményezésből indult 2008-ban.

Kiskőrösi és soltvadkerti fiatalok március 14-én egy ifjúsági ünnepséget szerveztek látványos fáklyás felvonulással egybekötve, amelyre meginvitálták a lakosokat, valamint a helyi és térségbeli iskolák diákjait és azok szüleit.

Már a 2008-as rendezvényen több százan vettek részt az eseményen, így ezt követően minden évben ugyanezen a napon, a nemzeti ünnep előestéjén megszerveztük a rendezvényt.

Később a programokhoz és a résztvevőkhöz csatlakozták Bács-Kiskun megye más településeiről szervezett fiatalok, ifjúsági szervezetek tagjai, valamint a települések határon túli testvérvárosából érkezett fiatal művészek, zenészek, akik felléptek a rendezvényeken, valamint kiállítások is bemutatásra kerültek az érkező művészek alkotásaiból.

Ez a rendezvény 2011-re már közel ezer főt megmozdító kezdeményezéssé vált és ekkor született az ötlet, hogy Petőfi Sándor szülővárosában, Kiskőrösön szerveződjön egy nagyszabású akár később többnapossá váló kulturális fesztivál, amely méltó a költő munkásságához és történelmi korának megidézésével egyedülállóvá is tehető.

Így született meg a Petőfi Kulturális Fesztivál ötlete Kiskőrösön.

Ahogyan anyagi forrásink engedték, 2013-ban, majd 2015-ben, 2017-ben és 2018-ban is megrendeztük a fesztivált, egyre nagyobb szabású és egyre nagyobb létszámokat megmozdító programelemekkel.

A 2015-ben felújított és átalakult városközpont külsőségeiben is kiválóan alkalmassá vált ilyen rendezvények megrendezésére.

Itt a másik fesztiválhoz hasonlóan kiemelendő, hogy megfelelő technikai infrastruktúrával rendeződik meg fesztivál, nem egy település széli mezőn…

Igyekeztünk a programokat úgy összeválogatni, hogy a kultúrához, a történelmi hagyományokhoz igazodjon, de a kortárs kulturális elemek is megjelenjenek benne.

Szabadtéri színházi előadások, kiállítások, élőzenés koncertek, gyermekfoglalkoztató tér, 1848-as katonai hagyományőrző szervezetek és csapatok megjelenése és csatajelenet bemutatása szerepelt a programok között, egyre nagyobb közreműködői létszámmal és növekvő érdeklődés mellett.

VÁRUNK TÉGED IS SZERETETTEL!

JEGYEK